piątek, 28 października 2011

Imieniny wujaszka

Jak zwykle zostaliśmy ugoszczeni pysznościami - wędliny własnej roboty, sałatki, różne przekąski, a potem oczywiście ciasta. Mniam! Tym razem zauroczył mnie surowy schab w pieprzu. Świetne i proste.
Kawałek surowego schabu długości kilkunastu cm obsypujemy 2 łyżkami pieprzu i 2 łyżkami soli, zawijamy w folię i na 2-3 dni do lodówki. Co jakiś czas "pomiętosić". Koniec przepisu. Efekt naprawdę zaskakująco smakowity!
My wykorzystaliśmy polędwiczkę.


Przy okazji złapałam trochę słonka w bazylii i w chryzantemach dostanych od Mężczyzny. Ciekawe, romantyk z niego żaden, a potrafi nie potykając się kupić po drodze kwiaty... :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz